Ati Öğrencisi
- Severek öğrenir, öğrenmeyi sever.
- Kendisiyle ve dünyayla barışıktır.
- Sorunlarını paylaşabileceğini bilmenin güvenini taşır.
- Duygusal zekası (EQ) güçlü, etkili iletişime sahip kişisel hedeflerini bilir.
- Özsaygısı / Özbenliği gelişmiştir.
- Bilişsel zekası (IQ) güçlü, yaratıcı, keşfedici, soru soran ve belirleyicidir.
BİZİM ÇOCUKLARIMIZ;
Hiçbir kalıba sığmaz, hiçbir saate uymaz; zamanı etkin kullanır; oyun oynar oynarken öğrenir. Enerjiktir, çok iş bitiricidir; sürekli komut beklemez kendi kararını verir ve uygular ama gerektiğinde bir lideri izlemesi gerektiğini de bilir. Bütün meslekleri bilir sever, ileride hangi mesleği seçeceğine daha şimdiden karar verebilir. Sanat en sevilen etkinliktir. ATİ Çocukları arasında on parmak resim yapar hatta bazen yirmi parmak; hayal gücü sonsuzdur, merak duygusu da… Yemeklerini önce döke saça yer, ama kendi yer. Sonra yemek bile yapabilir.
Her şeyden önce çocuktur, hareketlidir; şu afacan dediklerinden… Sorgulayıcıdır; sınırları zorlar. Meraklıdır; sergide resimlere bakmakla yetinmeyip çerçevelerin arkasına bakarlar. Bahçede oynarken toprağı kazıp solucanı bulan da; solucana üzülüp yeniden üstünü kapatıp evini yapan da… ATİ Çocukları girişkendir, kendine güveni tamdır; her konuda bir fikri vardır. “Bence…” diye başlayan cümlelerin sahibi ATİ Çocuğudur. Doğa dostu, çevre aktivistidir. Dünya’yı farklı kardeşleriyle paylaştığı gibi, çiçeklerle, böceklerle, kaplanlarla paylaştığının farkındadır. Sokakta çöp atana “Çöpünüz düştü” diyen çocuk ATİ Çocuğudur.
ATİ Çocuğunun hayal gücü sonsuzdur, yediği yemeği ahtapota benzetebilir, oturduğu minder bir mağaraya dönüşebilir, babası bir masal kahramanı olabilir. Hayalperest ATİ Çocukları, kendini de, arkadaşlarını da çok sever; her etkinliği ayna önünde yansımalarla, tepegözle, projeksiyonla arkadaşlarının görüşleriyle zenginleştirmeyi bilir; tüm çocuklar gibi Lego yapar; ama projeksiyonda yansıttığı ormandaki dinozora arkadaştır yaptığı çalışma…
ATİ çocuğu sporu sever, hele sulu sporları daha çok severler. Yağmur yağdığında bahçede, sokakta biriken suları gıda boyası ile renklendirip, sularda özgürce zıplayan, fıskiyelere girmeye bayılan, çamurda koşan, her bulduğu dağa, tepeye, ağaca tırmanan ATİ Çocuğu’dur. ATİ Çocukları temizliği de severler; yemek sonrası basitçe ellerini yıkamaları yetecekken boş kaplarla, hunilerle saatlerce oynayıp ellerini parlatan, bahçede oyuncaklarını, elbiselerini, bebeklerini yıkayan, okulda oto yıkamacı açan, yemek sonrası masayı silen, yerleri süpürmeye yardım eden ATİ Çocuğudur.
ATİ Çocukları bilimi ve doğayı çok ama çok sever. Her bulduğu fırsatta, yılın 12 ayı dışarıda, doğadadır; tohum eker, fidan diker, doğa yürüyüşü yapar, çoğu kuşun adini bilir, çantasında böcek gözlem kutusu, matara, büyüteç taşır; kirlenmekten, doğada kaybolmaktan korkmaz, oryantiring eğitimi tamdır. ATİ Çocuğu doğadaki her canlının doğal yaşam alanını merak eder, inceler; araştırır; her canlı türünün sürdürülebilirliği için çalışır.
Her şeyi oyun olan, oyunla her şeyi kavrayan, her şeyi izleyen, inceleyen, sorgulayan, merak eden, öğrendiklerini kullanmayı seven, kendisiyle ve arkadaşları ile barışık, bilimsel bilgiyi merak eden çocuklar ATİ Çocukları’dır.
Ortamı veya ATİ Çocukları’nı görmek isterseniz, hafta içinde okulumuzu gezebilirsiniz. Kayıt görüşmesi için randevu almanız gerekmektedir.
Kısacası hayal güçleri sonsuzdur… Her aleti işlevi dışında pek çok işte kullanabilirler. Okula mutlu gelirler, mutlu giderler. Fark etmeden çok şey öğrenir; büyürler veeeee MUTLU bir İNSAN olurlar.